Reparatie kunstgebit

Reparaties in één ochtend klaar

Als uw kunstgebit gerepareerd of aangepast moet worden, kunt u deze ’s ochtends op afspraak om negen uur brengen. Eind van de ochtend kunt u uw prothese weer ophalen.

Spoedreparaties

Ook voor spoedreparaties buiten normale werktijden kunt u Tandprotheticus Brante bellen, wordt er niet opgenomen, spreekt u dan een bericht in, er zal ook buiten werktijden contact met u worden opgenomen.

Bel voor een afspraak

Om een afspraak te maken voor de reparatie van uw kunstgebit kunt u bellen naar: 0521 – 51 51 42.
 

Vraag & antwoord

Hoe gaat je kunstgebit het langst mee?
Door er zuinig mee om te gaan. Ik raad u aan het gewoon schoon te maken met koud/ lauw water, zacht afwasmiddel en een medium tandenborstel. Uiteraard is het belangrijk beide kanten van uw prothese goed schoon te houden. Bruistabletten en blekende tandpasta raadt ik af, dit is eigenlijk te agressief voor het materiaal dat daardoor eerder slijt.
Kom je ook bij cliënten thuis die minder mobiel zijn?
Alleen als het echt niet anders kan, maar het werkt voor mij natuurlijk het beste in mijn eigen praktijk, met een goede passtoel, helder licht en alle benodigdheden om mij heen.
Zijn er bepaalde dingen die je prothesedragers afraadt te doen?
Bij aflevering van de prothese geef ik een duidelijke instructie. Ga niet zelf vijlen als het ergens pijn doet. Dat gaat ten koste van de pasvorm. Ik kan de exacte plek vinden en precies weg halen wat nodig is. Sommigen koken het uit en dan is het helemaal krom getrokken en rollen de tanden er deels uit. Houd hem vooral ook buiten bereik van honden, die zijn er gek op!
Als een kunstgebit breekt, kan hij dan nog gerepareerd worden of moet er dan een nieuwe worden gemaakt?
Een gebit zal altijd gemaakt kunnen worden, hoewel ik soms wel mensen adviseer om een nieuwe te nemen. Dan is de oude prothese oud en poreus geworden, of is de situatie in de mond zodanig veranderd dat het oude gebit niet meer goed past.
Betalen ziektekostenverzekeringen ook reparaties?
Reparaties van volledige boven- of onderprotheses worden doorgaans 100% vergoed vanuit de basisverzekering. Partiële protheses vallen onder de Tandartsverzekering.
Komt een heel oud gebit nog in aanmerking voor reparatie?
Elk gebit, dat gebroken is, hoe oud ook, is te repareren. Op zich is dit echter niet zinvol, omdat de pasvorm er niet door verbetert en het mede daardoor ook weer snel zal breken.
Is het mogelijk om het gebit van een ander persoon passend voor mij te maken?
Nee, natuurlijk niet. Ieder mens is uniek, iedere kaak is uniek en het is onmogelijk dat de beethoogte en de setting van de tanden met uw kaak overeen zou komen.

Bert Brante is lid van de Organisatie Nederlandse Tandprothetici (ONT).